In gesprek met Esmarel Gasman

Met Esmarel spreek ik over haar verbinding met de natuur, geboorte, opvoeden, leven en genieten. Over kinderen die hun eigen grenzen kennen als ze maar de gelegenheid hebben om vanuit vertrouwen op te groeien.

Shownotes

Esmarel omschrijft zichzelf als een toegewijde (meestal rustige vrouw), die van de natuur en van haar mensen houdt. In haar moederschap staan gelijkwaardigheid, aanwezigheid en onvoorwaardelijkheid centraal. In haar bedrijf Dalalou zet ze zich in voor gezondheid, gelijkwaardigheid en bewustzijn in de geboorte wereld. Om kinderen een zo gezond mogelijke basis mee te geven.

Volg de gast

Minst en meest gelijkwaardig

Esmarel geeft aan dat haar minst gelijkwaardige moment afgelopen week lag in het opvoeden van de kinderen, waarbij je af en toe vanuit veiligheid en verantwoordelijkheid voor hun welzijn over hen beslist. Haar meest gelijkwaardige moment beleefde ze in contact met haar klanten (aanstaande moeders).

Kennismaken

Ze heeft twee kinderen van 7 en 9 en woont in het bos in Soest in een gemeenschap, waar kinderen bij buren in en uit kunnen lopen. Ze heeft een eigen bedrijf Dalalou, waarin ze natuurlijke kraampakketten maakt, die het reguliere pakket van zorgverzekeraars kan vervangen. Haar passie ligt bij natuurlijk ouderschap en ontspannen en natuurlijke bevallingen. Op haar platform OERmoeders van Nu geeft ze hier informatie en inspiratie over. Ze houdt van schrijven en doet dat op haar blogs en websites.
Gelijkwaardigheid betekent voor haar verbinding maken met elkaar en elkaar als gelijke behandelen. We hebben allemaal het recht om gelijk behandeld te worden.

Rituelen

Rituelen die voor Esmarel belangrijk zijn, is elke dag mediteren in de ochtend of de avond en elke dag de kinderen voorlezen. Wekelijks heeft ze op vrijdagavond filmavond met haar kinderen, waarbij vaak andere kids of buren uit de gemeenschap aansluiten. Ze bepalen dan gezamenlijk welke film gekeken wordt. Wekelijkse doet ze acroyoga met de kinderen en maandelijks is er een massage avond voor de kinderen.

Inspiratie

Jean Liedloff - Op zoek naar het verloren geluk.
Naar een natuurlijke manier van opvoeden.
Het lezen van dit boek heeft haar ogen geopend voor natuurlijk ouderschap. Het boek leert vrouwen weer in hun eigen kracht te staan. Dit draagt zij uit in haar werk in de geboorte wereld.

Muziek

Esmarel heeft gekozen voor Bob Marley, Three Little Birds. Ze is al haar hele leven een enorme fan van Bob Marley. Het herinnert haar eraan dat we het soms onszelf wat moeilijker maken dan het is. Neem zelf verantwoordelijkheid voor het leven wat we leven. In de geboorte wereld, maar ook in het dagelijks leven.

1000 Resterende tekens


avatar 600

Volg ons ook op Spotify:

Sfeerimpressie:

Podcast Consentvrouwe Esmarel 01

Podcast Consentvrouwe Esmarel 02

Met dank aan:

Eindredactie: Carien Kirkels-Muijsken
Geluid, editing & muziek: Arnoud Kas, Poptroubadour.
Webredactie: Rachel Kruk